Dieetdagje!
- 1 courgette
- 1 tartaartje (100 gram)
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 afgestreken eetlepel gedroogde kruiden (oregano, rozemarijn, tijm)
- peper en zout
- 1 eetlepel magere yoghurt
- 1 theelepel gedroogde dille
Verwarm de oven voor op 200c. Bak de knoflook en het tartaarvlees bruin en rul in een anti-aanbakpannetje. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe, bak even mee, en giet een scheut water bij de saus. Breng op smaak met peper en zout. Snij de courgette in de lengte door de midden en verwijder met een theelepeltje het middelste vruchtvlees maar zorg dat het 'slootje' niet helemaal tot de uiteinden loopt (dan druipt de saus er uit). Bewaar dit voor een kleine salade. Schep het gehaktmengsel in de ontstane holtes. Leg de courgettes in een ovenschaaltje of op de bakplaat en bak in ongeveer een half uur gaar. Verdeel de yoghurt over de courgettehelften en bestrooi met de dille.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten