- 100 gram spagetti
- 1 verse rundersaucijs (of een restje gehakt)
- 1/2 ui, geraspt
- 1 teentje knoflook, geperst
- 2 ansjovisfilets
- 1/3 blik tomatenblokjes
- 1/3 courgette, geraspt
- optioneel: 2 zongedroogde tomaatjes, in stukjes, voor extra smaak
- snuf (gedroogde) tijm
- snuf (gedroogde) rozemarijn
- theelepel (gedroogde) oregano
- 1/2 theelepeltje suiker
- theelepel (gedroogde) basilicum
- vers gemalen peper
- olijfolie
Verhit een klein scheutje olijfolie in een (braad)pannetje en fruit hierin op laag vuur de ansjovis, ui en knoflook. Druk de ansjovisjes een beetje uit elkaar met een houten lepel. Voeg de tomaten, de geraspte courgette, de kruiden (behalve de basilicum), een beetje suiker, eventueel de gedroogde tomaatjes en een scheutje water toe en laat 10 minuten pruttelen. Haal het velletje van de worst en draai balletjes van het worstvlees. Als je gewoon gehakt gebruikt het vlees eerst even kruiden met zout en peper en er dan balletjes van draaien. Kook nu de spagetti volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de balletjes even aan in een koekenpannetje. Pureer de tomatensaus met de staafmixer en voeg de balletjes hier aan toe. Laat de balletjes nog 5-10 minuten garen in de saus. Giet de spagetti af, spoel met koud water en serveer met de saus. Maak af met de basilicum, vers gemalen peper en een paar druppeltjes lekkere olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten