maandag 4 februari 2013

Italiaanse aardappelsalade

 Leek mij een saaie hap, maar op aanraden van Dorien heb ik dit recept ook gemaakt en het is verrassend lekker!

- 250 gram nieuwe lekkere aardappelen, schoongeboend
- 150 gram sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 1 eetlepel kappertjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 1 snuf oregano
- 1 snuf tijm
- 1 snuf rozemarijn
- 1 snuf gedroogde basilicum
- (of een halve theelepel Itialiaanse kruiden i.p.v. 4 bovenstaande kruiden)
- 1/4 bolletje mozarella, in stukjes getrokken
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 3-4 ansjovisfilets, fijngesneden

Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Gooi na 8 minuten de boontjes erbij en kook/stoom ze beetgaar. Giet af en spoel af met koud water. Snij de aardappels in plakjes. Meng 2 theelepels van het vocht uit het potje kappertjes met de olie en de kruiden. Meng aardappelen, ui, mozarella, ansjovis, boontjes en de dressing. 

 
Uit: Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten