Gevulde tomaten met een Mexicaans tintje.
- 2 of 3 tomaten
- 1/2 klein potje / miniblikje mais (65 gram)
- 1 sjalotje, gesnipperd
- 100 gram gehakt
- theelepel komijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel harissa of sambal
- 1/2 theelepeltje suiker
- 1/2 theelepel zout
- 2 plakjes kaas (van die plastic fabriekscheddar, of gewoon Goudse)
- optioneel: ingelegde groene of jalapeno pepers
- klein kopje rijst
- scheutje olie
Verwarm de oven voor op 200 graden en kook de rijst volgens de verpakking. Snij een kapje van de tomaten (bewaren) en hol ze uit met een mesje en en lepel. Gooi de zaadjes en zaadlijsten weg. Verhit wat boter in een pan, fruit de ui en bak het gehakt bruin. Voeg de komijn toe en bak een half minuutje mee, en doe dan hetzelfde met de tomatenpuree. Voeg de mais, harissa of sambal, suiker, zout en een scheut water toe. Warm alles even goed door.
Vet een ovenschaaltje licht in met een beetje olie. Vul de tomaten met het gehakt/maismengsel, verdeel de plakjes kaas er over en leg het dekseltje er op. Roer nog een beetje extra water door het resterende gehaktmengsel en giet dit naast de tomaten. Bak de tomaten 15-20 minuten in de oven.
Serveer de tomaten met een beetje rijst en de pepers.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten