donderdag 15 november 2012

Visje met supertomatensalade

Easy breezy :)

- 1 diepvries witvisfilet, ontdooid
- 1 eetlepel bloem
- 2 rijpe tomaten
- 1/2 sjalotje, gesnipperd
- 1 theelepel gedroogde dragon
- 1 theelepel (gedroogde) bieslook
- 1 theelepel citroensap
- 1 kleine eetlepel olijfolie
- peper en zout
- laagje olie om in te frituren (zonnenbloem- of arachide-)

Snij de tomaten in partjes. Klop de sjalot, dragon, bieslook, citroensap, olijfolie, een mespuntje zout en wat vers gemalen peper met een vork tot een dressing.
Dep de vis goed droog met keukenpapier, en bestuif beide zijden van de filet met bloem. Verhit 1 cm olie in een klein koekenpannetje. Bak het visje aan beide zijden bruin en breng op smaak met peper en zout.
Giet de dressing over de tomaten en serveer met de vis. Lekker met (verse) aardappelpuree.


Recept tomatensalade uit 'Abrikozen langs de Nijl' van Colette Rossant

Geen opmerkingen:

Een reactie posten