donderdag 15 november 2012

Vis met tarator bi tahina

Vis (samak) met sesam-knoflooksaus, een populaire variatie op de traditioneel Arabische tarator-saus, gemaakt van walnoten of pijnboompitten.

- 1 visfilet (ontdooid als je diepvriesvis gebruikt)
- 2 eetlepels tahina* (tehin), sesampasta (te koop bij o.a. Jumbo en exotische supermarkt)
- 1 eetlepel citroensap
- 1/2 teentje geperse knoflook
- scheutje water
- olie

Roer de tahina en citroensap en knoflook goed door elkaar. Voeg een klein beetje water toe. Het mengsel wordt eerst dikker en stroef, roer door en voeg zoveel water toe totdat je een romige saus hebt. Dep de vis goed droog en bak 'm kort in hete olie. Verdeel de tarator-saus over de vis. Lekker met de salata naranj: http://pistacheandlemongrass.blogspot.nl/2012/11/salata-naranj.html


Geen opmerkingen:

Een reactie posten