vrijdag 16 november 2012

Rode koolsalade met geitenkaas en peer 2.0

Deze slade heb ik al eerder gepost, maar met rucola is ie nog lekkerder! Dus hier gewoon nog een keer..

- 2 scheutjes zonnebloemolie
- 1 el blanke amandelen
- 100 g verse rode kool in zeer dunne reepjes (raspen is makkelijkst)
- 1 sjalotje, in dunne halve ringetjes
- 1/2 grote peer, klokhuis verwijderd
- flinke hand rucola
- 2 1/2 el rode wijnazijn
- 1/2 el olijfolie
- 60 g verse geitenkaas (zonder het welbekende lekkere randje)
Bak de amandelen in een klein beetje zonnebloenolie in een koekenpannetje en laat ze afkoelen op een bord. Meng de rode kool met de ui, en doe het mengsel in een zeef (of vergiet). Kook een liter water en giet het water rustig over de kool (boven gootsteen). Spoel kort na met koud water. Schil de peer, snij ik kwarten en verwijder het klokhuis. Verhit nog een klein beetje olie in het koekenpannetje en bak de peerkwarten. Meng de kool met de rucola, olijfolie en rode wijn azijn. Verkruimel de geitenkaas boven de salade, leg de peer er op en strooi de amandelen er over.
 

Gebasseerd op een recept uit Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten