zaterdag 17 november 2012

Roti massala

Voor 2 personen

- 1 grote kipfilet, in blokjes
- 300 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
- 1 sjalot of halve ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, geperst
- 2 eetlepels massala (kerrie-mengsel, te koop bij o.a. Jumbo, of exotische supermarkt)
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1/2 eetlepel maizena
- flink zout
- 4 kleine aardappelen, naar wens geschild of niet
- 2 eieren
- scheutje olie
- 1 pakje kant-en-klare roti-pannenkoeken (vers of diepvries)

Kook de sperziebonen in een minuut of 10 beetgaar. Giet ze af en spoel even na met koud water om het garingsproces te stoppen. Kook de aardappelen en de eieren samen in 1 pannetje in ongeveer 10 minuten totdat de aardappels gaar zijn. Verhit de olie en fruit de ui en knoflook. Bak de massala 2 minuten mee en voeg dan de kip toe (met eventueel nog wat olie). Bak de kip aan. Roer de maizena los met een paar druppels koud water, en roer het papje door het kipmengsel, samen met een kopje water er de tomatenpuree. Breng flink op smaak met zout en laat 5 minuten zachtjes pruttelen. Bak de roti's volgens aanwijzingen op de verpakking. Serveer de roti met het kipmengsel, de boontjes, de aardappelen en de gehalveerde eieren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten