zondag 18 november 2012

Pindasoep

Makkelijk en lekker al lunchgerecht, of als lichte maaltijd met rijst en komkommersalade. Voeg dat ook eventueel een in reepjes gesneden gebakken kipfilet toe. Recept voor 2 porties.

- 1 sjalotje, gesnipperd
- 1 klein teentje knoflook, gesnipperd
- 1/2 liter kippenbouillon (van een blokje)
- 3 eetlepels pindakaas
- 1,5 theelepel sambal
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- 1 blaadje djeroek peroet (optioneel)
- 1 eetlepel citroensap
- blokje van 1,5x1,5 cm santen, of een scheutje kokosmelk
- hand taugé
- 1 bosuitje, in smalle ringetjes
- optioneel: 1 kopje gekookte rijst

Fruit de ui en het sjalotje in wat olie. Giet de bouillon in de pan, breng aan de kook en roer de pindakaas, sambal, sojasaus, citroensap en santen erdoor. Voeg eventueel het blaadje djeroek peroet toe. Warm onder af en toe roeren 5 tot 10 minuten door. Verwijder het blaadje djeroek peroet weer, en maak de soep glad met de staafmixer. Roer de taugé de bosui door de soep er serveer direct (eventueel over 2 eetlepels gekookte rijst p.p.)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten