zaterdag 6 oktober 2012

Thaise kokos-garnalensoep

2 porties

- 1/2 liter visbouillon
- 1/2 blik kokosmelk
- 1/2 rode peper, in dunne reepjes
- 2 cm verse gember, geschild en in flinterdunne plakjes
- 1 rode ui, in halve ringen
- 1 koffielepel bruine basterdsuiker
- 1/2 schaal kastanjechampignons, in vieren
- 1/2 limoen, rasp en sap
- 5-6 diepvriesgarnalen
- 1 eetlepel vissaus
- 5-6 takjes koriander, grof gesneden
- 1 bosuitje, in smalle, schuine ringetjes

Breng de bouillon en kokosmelk aan de kook, voeg de peper, gember, ui, suiker toe en laat 10 minuten zacht koken. Voeg de champignons en de bevroren garnalen toe, en breng de soep op smaak met limoenrasp- en sap, en de vissaus. Laat koken tot de garnalen goed warm zijn. Serveer de soep met koriander en bosui.


Recept uit Allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten