- 1 kleine ui, in stukjes
- hand champignons, in vieren
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1 theelepel kardemom (poeder)
- 4 eetlepels yoghurt
- paar blaadjes salie (vers) of 1/2 theelepeltje gedroogd
- 1/3 blokje kippenbouillon
- olie
- peper en zout
- (noten)rijst
Fruit de ui op zacht vuur in wat olie, voeg de knoflook toe, bak even mee en schep allesuit de pan. Verhit nog een beetje olie en bak de kip bruin. Voeg de champignons en de kardemom toe en bak even mee. Schep de yoghurt in de pan, voeg een scheut water en het 1/3 bouillonblokje toe. Schep de ui terug in de pan en laat 10 minuten op heel laag vuur pruttelen. Kook ondertussen de rijst. Roer op het laatst de salie door het kip-yoghurtmengsel en breng op smaak met zout en peper. Serveer met de (noten)rijst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten