zondag 21 oktober 2012

Spruitjestaart

Spruitjes en blauwe kaas zijn een hemelse combinatie! Hier in een taart voor 4 personen.
In het originele recept maak je ook het deeg zelf. Absoluut lekkerder, maar ik ben (zoals gebruikelijk..) voor gemak gegaan.. Onderaan ook het recept voor het deeg.

- 5 plakjes bladerdeeg, ontdooid (of zelfgemaakt deeg*)
- 300 gram spruiten, schoongemaakt
- 100 gram ham, fijngesneden, of 200 gram spekjes (wel even uitbakken)
- 100 gram slagroom
- 100 gram yoghurt
- 50 gram smeerkaas (optioneel)
- 3 eieren
- 100 gram blauwe kaas (gebruik gerust de goedkope, eigenlijke vieze voorverpakte Dana Blue)
- peper en zout
- boter om in te vetten

Verwarm de oven voor op 200c. Kook de spruitjes 5 minuten en laat ze uitlekken. Bak eventueel de spekjes uit. Vet een quichevorm in, en bekleed deze met de bladerdeegplakjes. Meng de slagroom, yoghurt, smeerkaas, eieren en blauwe kaas, en breng op smaak met zout en peper. Strooi de ham of spekjes in de vorm, verdeel de spuitjes er over en giet het kaas/room-mengsel er over. Bak de taart in 40 minuten in de oven.



* Deeg:
- 100 gram kwark
- 1 ei
- 2 eetlepels olie
- 150 gram zelfrijzend bakmeel
- 50 gram (volkoren)bloem
- 1 theelepel zout.

Kneed de ingrediënten van het deeg en bekleed hiermee de quichevorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten