- 400 gram pompoen, geschild en in stukjes
- 1 kleine ui, in stukjes
- 1 teentje knoflook, gesnipperd
- 1/2 rode peper, in dunne reepjes
- 1 theelepel ras el hanout (kruidenmengsel, te koop in Marokaanse winkel en toko)
- 1 blokje kippenbouillon
- flinke eetlepel yoghurt
- paar blaadjes munt, in stukjes
- olie
- kneepje citroensap
Fruit de ui en knoflook zacht in wat olie. Bak de ras el hanout mee totdat deze sterk begint te geuren. Voeg de peper, pompoen, het bouillonblokje en 400 ml. water toe. Breng aan de kook en laat 15 min. zachtjes koken. Pureer de soep met de staafmixer. Schep de soep in een kom en roer de yoghurt en de munt er door. Breng op smaak met wat citroensap.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten