maandag 6 augustus 2012

Kikkererwtensalade met chorizo en Turkse pepers

- 1/2 blik kikkererwten (250 gram)
- 100 gram chorizo, in kleine blokjes
- 1 tomaat, zonder vruchtvlees, in blokjes
- 3 Turkse groene pepers uit pot (Jumbo, toko), in stukjes
- 1/2 kleine rode ui, gesnipperd
- 2 theelepels gedroogde munt
- gedroogde chilipeper uit de molen
- zout
- klein scheutje olijfolie

Giet het blik kikkererwten af, spoel de kikkererwten goed met koud water en laat uitlekken. Bak de chorizo in een scheutje olijfolie zachtjes uit. Voeg aan het eind  de helft van de ui toe en fruit mee. Meng de kikkererwten met de rauwe ui, gefruite ui, chorizo, de olie waarin ui en chorizo gebakken zijn, tomaat, pepers, en munt. Breng op smaak met zout en chilipeper.


N.B. Turkse pepers zijn niet heet, hoogstens pittig. Je koopt ze ingemaakt in een pot. Ook heel lekker als hapje, eventueel met een blokje feta.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten