zondag 1 juli 2012

Kokos-currygarnalen

-          Handje sperziebonen, in stukken
-          8 grote garnalen, vers of diepvries
-          1 cm gember, fijngesneden
-          1 teentje knoflook, geperst
-          ¼ rode peper, fijngesneden
-          ½ rode paprika, in stukjes
-          1 kopje kokosmelk
-          1 eetlepel kokosrasp
-          2 eetlepels verse (platte) peterselie, fijngesneden
-          Snuf suiker
-          Rijst
-          Peper/zout
-          Olie
Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes beetgaar. Verhit de olie in een wok. Fruit kort de knoflook en de gember, en bak hierin snel de garnalen. Schep de garnalen uit de pan en zet apart. Bak de paprika en rode peper even aan, voeg de kokosmelk en de boontjes toe en laat 5 minuten zachtjes inkoken. Voeg een klein snufje suiker, de kokosrasp en de garnalen toe en warm even door. Serveer met de rijst en de peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten