Ook weer tijd voor nieuwe haring, een andere persoonlijke favoriet J..
- 3 nieuwe aardappelen
- 1 haring, in stukjes
- 3 grote of 6 kleine augurken, in blokjes
- 4-5 radijsjes, in partjes
- 1 bosuitje, in ringetjes
- Sla naar keuze (Romaine is mijn favoriet)
- 1 eetlepel crème fraîche
- ½ eetlepel olijfolie
- ½ eetlepel azijn
- ½ theelepel gedroogde dille
- 1 theelepel mosterd
- Snufje suiker
- Peper en zout
Kook de aardappelen in de schil in 10-15 minuten gaar. Giet af en spoel koud. Pel de aardappelen als je wil, ik vind de schil juist lekker. Snij de aardappelen in blokjes. Maak een dressing van de crème fraîche, olie, azijn, dille, mosterd, suiker, peper en zout. Was de slablaadjes en scheur ze in stukken. Meng de sla met de aardappel, haring, augurken, radijsjes en bosui en serveer met de dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten