Zacht-kruidige soep, lekker als stevige lunch voor 1 of onderdeel van de maaltijd voor 2.
- 1 ui, gesnipperd
- 6 worteltjes
- 1 cm verse gember, geschild en fijngesneden
- 400 ml. kippenbouillon
- 250 ml kokosmelk
- theelepel gemalen korianderzaad
- 1/2 theelepel korianderblad (of iets meer vers) en eventueel wat munt
- een sinaasappel
- zout
- olie
- gedroogde chilipeper
Fruit de ui in wat olie, bak de korianderpoeder en gember even mee. Doe de wortels in de pan (eventueel gehalveerd) en voeg de bouillon en kokosmelk toe. Laat 15 minuten zacht koken totdat de wortels zacht zijn. Rasp 1/4 deel van de (schoongeboende) sinaasappelschil en meng met 1/4 deel van het sap door de soep. Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met korianderblad, eventueel munt, chilipeper en zout.
Recept gebasseerd op recept van @MidEats
Geen opmerkingen:
Een reactie posten