Geïnspireerd door de bosjes raapteeltjes die bij de Jumbo lagen (wat doe je daar mee?) en het recept dat in de 'Jumbo-AllerHande' stond, met een eigen draai door boekweit aan het beslag te te voegen. Geen boekweit in huis? Gebruik dan gewoon meer bloem.
- 40 gram bloem
- 40 gram boekweit
- 1/2 ei
- 100 ml melk
- 1 bosje raapstelen, gewassen, ontdaan van worteltjes en grof gesneden
- handje champignons, in vieren
- halve sjalot, gesnipperd
- 50 gram geitenkaas
- olijfolie
- peper/zout
- boter
Maak een beslagje van de bloem, boekweit, ei, melk, een klein beetje olijfolie en een snuf zout. Bak hiervan in een beetje boter 2 à 3 flensjes en hou deze warm onder alufolie. Verhit wat olie, fruit hierin de sjalot, bak de champignons bruin en voeg de raapsteeltjes toe. Roerbak totdat deze wat geslonken zijn en kruimel de geitenkaas er over. Schep het mengsel op 1 of 2 flensjes en breng op smaak met peper en zout. De/het resterende flensje(s) eet je morgen met stroop als lunch :)
Recept komt uit Jumbo Magazine
Geen opmerkingen:
Een reactie posten