De zon vergeet het soms even, maar de zomer zit duidelijk in de lucht.. Saladetijd!
Weer geen origineel, maar deze keer een aangeklede versie van de Italiaanse klassieker.
- 1/2 kipfilet, in blokjes
- 5 bladeren kropsla
- 3 grote tomaten, in partjes
- 1/3 bakje cherrytomaatjes, gehalveerd (of nog een grote tomaat)
- 1 bosuitje, in ringetjes
- 1/2 bol mozarella, in stukjes gescheurd
- hand verse basilicum
- olijfolie
- witte balsamico
- koffielepel groene pesto
- peper en zout
Bak de kipstukjes bruin in wat olie. Leg de slabladeren in een schaal. Meng de tomaten, bosui, mozarella, basilicum en stukjes kip en leg het mengsel op de slabladeren. Meng de pesto met wat olijfolie en witte baslamico (rode kan ook maar ziet er vies uit in combinatie met mozarella, gewone azijn kan ook maar is veel minder lekker). Giet over de salade en breng die op smaak met zout en vers gemalen peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten