Het is geen originele Waldorfsalade, maar lijkt er wel een beetje op. Niet zo'n mooi plaatje, wel lekker!
- 1 kleine of een 1/2 kipfilet, in blokjes
- 4-5 stengels bleekselderij
- 1/2 blikje mandarijnpartjes, of 2 mandarijnen
- 1 bosui, in ringetjes
- 6 walnoten, gekraakt en in stukjes
- 1 eetlepel mayonaise
- 1 eetlepel yoghurt
- kneepje tomatenketchup
- flinke snuf kerriepoeder
- peper/zout
- olie
Bak de kipfilet met peper, zout en de kerrie in de boter bruin. Snij de bleekselderij in (halve) boogjes. Als de stengels erg draderig zijn, 'schil' dan eerst de ribbels aan de buitenkant van de stengels. Meng de mayonaise, yoghurt, ketchup en wat peper tot een dressing. Meng de warme kip met de bleekselderij, madarijnpartjes, bosui en walnoten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten