woensdag 7 maart 2012

Vlaams draadjesvlees

Heerlijk maal, vorige week gegeten bij Dorien, en nu zelf gemaakt naar haar recept. Let op: 2 royale porties!

- 300 gram riblappen of hacheevlees, in blokjes
- 2 eetlepels pittige mosterd
- 50 gram boter
- 2 uien, in halve ringen
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel bloem
- 1 flesje Leffe Dubbel (o.i.d)
- 100 ml. runderbouillon
- 2 eetlepels azijn
- 1 laurierblaadje
- peterselie

Verwarm de over voor op 140C (die van mij kan alleen op 125C of 150C, dus ik heb geopteerd voor 150C voor de 1e 4 uur, en 125C voor het laatste uur). Schep het vlees om met wat zout en de mosterd. Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Schep het vlees uit de pan, en bak de uien en knoflook bruin het het achtergebleven vet. Bak de bloem even mee. Doe het bier, de azijn, de bouillon en het laurierblaadje er bij, en kook 5 minuten. Schep het vlees ook terug in de pan. Als je pan ovenvast is en een goedsluitende deksel heeft kun je 'm zo in de oven zetten. Je kunt het vleesmengsel ook overscheppen in een ovenschaal, en deze goed inpakken in aluminiumfolie (zodat er geen stoom uit ontsnapt) en die in de oven zetten. Stoof de schotel in 5 (!) uur totdat het vlees letterlijk uit elkaar valt. Haal het laatste half uur de deksel of het aluminiumfolie er af, zodat de saus wat kan indikken. Verwijder het laurierblaadje.

Ik heb het draadjesvlees gegeten met gekookte bloemkool, gebakken aardappeltjes en Belse mayonaise.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten