woensdag 14 maart 2012

Preitaartje met gehakt en blauwe kaas

Dit recept is een beetje veel voor 1 persoon, maar wat weinig voor 2.. Je kan er voor kiezen om van alle ingrediënten iets minder te gebruiken, maar een reststukje is ook heel lekker als lunch ;)

- 3 plakjes deeg voor hartige taart
- 1 prei, in halve ringetjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1/2 teentje knoflook, gesnipperd
- 150 gram rundergehakt
- 50 gram blauwe kaas (of gewone kaas)
- 1 ei
- 2 eetlepels yoghurt
- scheutje melk
- peper en zout
- boter

Verwarm de oven voor op 175c. Laat de plakjes deeg even ontdooien, vet een klein (spring)vormpje in en bekleed dit met het deeg. Verhit een beetje boter in een pan, fruit de ui en knoflook. Voeg het gehakt toe en bak bruin. Voeg de prei toe. Bak even en voeg dan een scheutje water toe en laat de prei op zacht vuur stoven totdat het water is verdampt. Klop het ei los met de yoghurt, een scheutje melk, peper en zout. Schep het prei-gehaktmengsel op het deeg in het vormpje. Verkruimel de blauwe kaas er overheen, en giet dan het eimengsel er over heen. Bak in ongeveer 30 gaar en bruin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten