woensdag 1 februari 2012

Supervisstick met guacamolesalade

Geïnspireerd door het plan van collega Dorine om vissticks te eten, hierbij mijn versie!

- 1 diepvries kabeljauwfilet (blokje) van 100 gram
- 1 ei, losgeklopt
- paar eetlepels paneermeel (of verkruimelde toastjes, zoals in mijn geval)
- paar eetlepels bloem
- 3-4 tomaten, in blokjes
- 1 kleine avocado, in blokjes*
- 1/4 uitje, gesnipperd
- 1/2 theelepel komijnpoeder
- 1/2 theelepel gemalen korianderzaad
- 1 cm (zonnebloem- of arachide-)olie in de pan
- scheutje olie voor salade

Ontdooi de kabeljauwfilet, dep goed droog. Haal de vis door de bloem, het ei en vervolgens door het paneermeel. Meng de tomaat, avocado, ui, komijn, koriander met peper, zout en wat olie. Verhit de overige olie in de pan en bak de vis in een paar minuten aan beide zijden bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de guacamolesalade.


* Een avocado snij je makkelijk in blokjes op de volgende manier: snij de avocade in de lengte door, draai de twee helften van elkaar. Snij het vruchtvlees in ruitpatroon in, en schep het vervolgens met een lepel uit de schil. Eventueel overgebleven avocado besprenkelen met citroensap om verkleuren te voorkomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten