zondag 26 februari 2012

Indiase groente-kipbeignets met korianderyoghurt

Lekker makkelijk voor de zondagavond: aardappelen-groente-vlees in één: happen voor de buis :).
Overigens vond ik het vrij veel...

- 1 kleine kipfilet
- 1 grote of 2 kleine aanrdappels, geschild en grof geraspt
- 1/2 winterwortel, grof geraspt
- 1 sjalot of 1/2 ui, grof geraspt
- 1/2 rode peper, zaad- en lijsten verwijderd en gesnipperd
- 1,5 theelepel komijnpoeder
- 1,5 theelepel paprikapoeder
- 1,5 theelepel kurkuma (koenjit, geelwortel)
- 1 theelepel kerriepoeder
- 1 snuf kardemom
- flinke snuf zout
- 1 ei
- 2 eetlepels zelfrijzend bakmeel
- (zonnebloem/arachide) olie

- flinke lepel yoghurt
- verse koriander, fijngeknipt
- peper/zout

Kook water in een pan, doe de kipfilet er in en draai het vuur zo laag dat het water nog nèt borrelt. Kook de kipfilet in ongeveer 20 min. gaar. Klop het ei los met 2 eetlepels water, meng het zelfrijzend bakmeel en de kruiden er door. Schep de aardappel, wortel, ui en rode peper er door. Laat 15 staan. Haal de kipfilet uit het water en trek met 2 vorken het vlees uit elkaar. Laat even wat afkoelen en meng dan door het groentebeslag. Meng de koriander door de yoghurt en breng op smaak met zout en peper. Verhit een laagje olie in de pan en schep er per keer max. 4 eetlepels beslag in. Bak de groentebeignets in een paar minuten aan beide zijden bruin. Zorg dat de olie heet genoeg is, anders worden het vette kledders. Laat uitlekken op keukenpapier en serveer met de korianderyoghurt.


Dit recept is geïnspireerd op een recept uit AllerHande.

1 opmerking: