Het is weer zondag: stoofvleesdag! Indische rendang deze keer. Let op: recept voor 2 porties.
- 300 gram runderstooflappen, in blokjes
- 2 rode pepers, pitjes verwijderd en fijngesneden
- 1 cm gemberwortel, fijngesneden
- 250 gram kokosmelk
- 1/2 theelepel laos
- 1 theelepel koenjit
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 1 stengel sereh
- 2 blaadjes djeruk poeroet
- zout
- optioneel: scheutje ananassap
Meng de kokosmelk met de gember, laos, koenjit en de pepers met de staafmixer. Giet het kokosmengsel in de hete wok en meng met de overige ingrediënten. Voeg water toe zodat het vlees goed onder staat. Breng het geheel aan de kook, en laat op laag vuur 1,5 uur pruttelen. Voeg eventueel tussentijds nog wat water toe. Roer regelmatig. Draai na 1,5 uur het vuur hoger en laat de saus helemaal indikken, totdat alle vloeistof is verdwenen. Bak het vlees dan op hoog vuur in het overgebleven kokosvet. Neem de pan van het vuur en voeg een klein scheutje ananassap toe. Het vlees zal iets afkoelen en 'ontspannen', en dan het sap opnemen. Serveer met rijst. Lekker met zoetzure komkommer-bonensalade (http://pistacheandlemongrass.blogspot.com/2011/12/zoetzure-komkommer-bonensalade.html).
Geen opmerkingen:
Een reactie posten