Eerste poging: heel aardig, maar er is nog ruimte voor verbetering. Ik denk dat een uurtje langer laten stoven het antwoord is..
- 100 gram lamsstoofvlees (schouder, nek o.i.d.) in blokjes
- 1/2 ui, gesnipperd
- 1/2 teentje knoflook, gesnipperd
- 5-6 gedroogde pruimen
- 5 safraandraadjes
- 1 theelepel korianderzaadjes
- 1/2 cm gemberwortel, geschild
- snuf kaneel
- 1 theelepel ras el hanout (Marokaans specerijenmengsel, te koop bij Markokaanse super of Appie)
- 1 theelepel honing
- theelepel sesamzaadjes
- zout
- olie
Verhit wat olie in de tajine (of braadpan) en bak het vlees rondom bruin. Doe de ui er bij en bak mee. Maal ondertussen de gember, korianderzaadjes, kaneel, ras en hanout en wat zout in de vijzel. Voeg de specerijen toe aan het vlees en giet er zoveel water over dat het vlees net onder staat. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur. Voeg dan de honing en de pruimen toe en laat nog een half uur zachtjes pruttelen. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan. Breng het vlees op smaak met zout en bestrooi met sesamzaadjes. Lekker met rijst of couscous en gebakken aubergineplakken.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten