zaterdag 3 december 2011

Boerenkool met worst

Waarschijnlijk weet iedereen hoe boerenkoolstamp gemaakt wordt, maar voor alle zekerheid een receptje..

- 3 of 4 middelgrote aardappels, geschild en in stukken
- 150/200 gram panklare boerenkool
- 1 eenpersoons rookworstje
- klontje boter
- scheutje melk of room

Doe de aardappelstukken in een pan, leg de boerenkool er op (als de boerenkool niet in de pan lijkt te passen, no worries, de kool slinkt snel en past na 5 minuten koken wel in de pan) en leg de worst weer op de boerenkool. Giet 2 kopjes water in de pan en zet deze op het vuur. Laat 15-20 minuten koken, maar let op dat de boel niet aanbrandt. Als het water eerder opgekookt is, een beetje extra toevoegen. Giet - als de aardappels gaar zijn (even prikken om te testen) - eventueel het overtollige water af. Stamp alles goed door elkaar met een klontje boter en een scheutje melk of room. Serveer met de worst, mosterd en augurken.

Tip: mochten de aardappels toch een (klein beetje) aanbranden, giet dan z.s.m. een beetje nieuw water in de pan, en een klein scheutje azijn. De azijn laat de aangebrande smaak verdwijnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten