maandag 12 december 2011

Knolselderijtortilla met zoete aardappel en geitenkaas

- 150 gram zoete aardappel, geschild en in dunne plakjes
- 150 gram knolselderij, geschild en in dunne plakjes
- 1/3 ui, in hele dunne plakjes
- 4 plakjes ontbijtspek
- 50 gram zachte geitenkaas
- 2 eieren
- peper/zout
- olie

Bak de plakjes spek uit in koekenpan. Neem het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bak de plakjes zoete aardappel in wat olie 5-10 minuten, voeg dan ook de plakjes knolselderij en ui toe en bak 5 minuten mee. Klop de eieren los met 2 eetlepels water en de geitenkaas. Breng op smaak met peper. Schep het aardappel/knolselderijmengsel door het het eimengsel. Verkruimel de plakjes spek en schep ook door het mengsel. Verhit een klein beetje olie in een klein koekenpannetje en giet/schep het mengsel er in. Bak op laag vuur totdat de bovenkant van de tortilla is gestold. Draai de tortilla om met behulp van een bord en bak de andere kant.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten