dinsdag 13 december 2011

Harira

Harira is een Marokkaanse soep, een soort van orientaalse erwtensoep :). Ik heb een flinke pan gemaakt, waarvan het grootse gedeelte de vriezer in gaat (ongeveer 4 porties in totaal). Eigenlijk hoor je deze soep te maken met lams(stoof)vlees, maar dat kon ik niet krijgen. Ik heb het gehakt van lamsworstjes gebruikt, en het resultaat is lang niet gek.

- 200 gram kikkererwten (blik)
- 200 gram linzen (blik)
- 1 ui, gesnipperd
- 1 teen knoflook, fijngesneden
- 250 gram tomaten, in blokjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 3 draadjes safraan
- 1 theelepel komijn
- 1 theelepel tijm
- 1 liter runderbouillon (van 2 blokjes)
- 5 takjes koriander
- 5 takjes peterselie
- boter

Fruit de ui en knoflook in de boter, in een soeppan. Bak de komijn, tijm en tomatenpuree even mee. Laat de kikkererwten en de linzen uitlekken en spoel ze af met stromend water. Haal het velletje van de worstjes en snij het vlees in stukjes. Als je lamsvlees hebt snij je het in blokjes. Doe de linzen, kikererwten, tomaten, safraan, koriander, peterselie en bouillon erbij in de pan. Als de soep kookt voeg je de stukjes worst toe. Laat de soep op laag vuur minimaal een uur pruttelen. Breng op smaak met extra koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten