maandag 19 december 2011

Biefstuk met gebakken pastinaak

JA het is gelukt! Een biefstuk goed bakken! Na diverse schoenzolen geproduceerd te hebben, nu een met een korstje aan de buitenkant en rosé aan de binnenkant! Het lezen van boeken over kooktechnieken pays off :). En dan een pastinaak, wat moeten we daar mee? Ik heb net gedaan alsof het aardappel was en 'm in plakjes gebakken voor bij een biefstukje.

- 1 biekstukje
- 1 pastinaak
- boter
- olie
- peper en zout
- 2 grote tomaten, in partjes
- 1/3 komkommer, in plakjes
- 2 plakjes ui, gesnipperd
- olie
- azijn

Verwarm de oven voor op 50c en laat de biefstuk hierin 15-20 minuten op het rooster op temperatuur komen. Als je een dikke biefstuk hebt 5 minuten langer. Schil de pastinaak en snij in plakjes van 1/2 cm. Kook de pastinaak in wat gezouten water in 10 minuten beetgaar. Verhit een klont boter en een scheutje olie in de koekenpan (ben niet te zuinig, als je veel vet gebruikt schroeit te biefstuk snel dicht en wordt die juist minder vet!) en bak de biefstuk aan beide zijden bruin. Dit gaat supersnel, 20 seconden per kant is voldoende! Neem de biefstuk uit de pan en laat afgedekt onder aluminiumfolie 5-10 minuten rusten. Hierdoor verdelen de vleessappen zich weer door het vlees en wordt het vlees malser. Giet het meeste vet uit de pan en bak de plakjes pastinaak bruin in een klein beetje boter/olie. Meng de tomaten, ui en komkommer met een scheutje olie en azijn en breng op smaak met peper en zout. Serveer samen met de biefstuk en de gebakken pastinaak. Lekker met wat kruidenboter.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten