dinsdag 20 september 2011

Pasta met venkel en zalm

Venkel, nooit eerder gebruikt, lekker! Hierbij een recept voor een romige pasta zonder room.

- 1 zalmfilet
- 1/3 venkelknol, in gehalveerde reepjes
- 10 cm prei, in halve ringetjes
- 1/2 teen knoflook, geperst
- 2 ansjovisjes
- 1 theelepel tijm (gedroogd)
- 150 ml melk
- 2 theelepels maizena
- 1 eetlepel verse peterselie
- boter of olie
- peper en zout
- kopje pasta

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verhit wat boter in een pannetje, en bak de venkel, prei en knoflook lichtbruin en laat de ansjovis 'smelten' en uit elkaar vallen. Voeg de melk en de tijm toe en laat een minuut of 10 zachtjes stoven. Verhit nog wat olie in een koekenpan en bak de zalm kort aan beide zijden (de binnenkant mag donkerroze blijven) en bestrooi met peper. Roer de maizena met een klein scheutje water los in een kopje, en voeg het papje en de peterselie toe aan de saus. Laat al roerend nog even doorwarmen, zodat de saus bindt. Serveer de pasta met de saus en de zalm. Breng op smaak met zout en peper.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten