- 200 gram (runder)gehakt*
- 1 sjalot of 1/2 ui, geraspt
- 1 theelepel koriander (poeder of gevijzelde zaadjes)
- 2 theelepels komijn
- 2 theelepels gedoogde munt
- 1 eetlepel verse, fijngeknipte peterselie
- flinke snuf zout
- 1/2 aubergine, in dunne plakken
- olie
- azijn
- 2 eetlepels kikkererwten uit blik
- 1 eetlepel tahin (sesampasta, te koop bij o.a. Jumbo en Marokaanse winkel)
- 1/2 eetlepel olie
- 1/2 eetlepel citroensap
Bestrooi de aubergineplakken royaal met zout, en laat ze 15 min. uitlekken in een vergiet. Kneed ondertussen de ui, 1 theelepel koriander, 1 theelepel komijn, 1 theelepel munt en de peterselie door het gehakt. Vorm 3 worstjes van het gehakt. Kook de kikkererwten een paar minuten zodat ze wat zachter worden. Prak de kikkererwten met de tahin, olie en citroensap, 1 theelepel komijn en eventueel een beetje water tot een pasta. Kwast de worstjes in met een klein beetje olie, en rooster ze onder de (oven)grill in ongeveer 15 minuten bruin en gaar. Spoel de aubergineplakken goed af, dep ze droog, en kwast ze aan beide zijden in met wat olie en wat azijn. Leg ongeveer 8 minuten voor het einde van de grilltijd de aubergineplakken naast de kofta's. Leg de kofta's en aubergine op een bord, en bestrooi de kofta's met 1 theelepel munt en een paar druppeltjes olijfolie.
* Ik neem bijna altijd rundergehakt, maar je kunt ook half-om-half gebruiken. De kofta's worden dan wat sappiger. Het lekkerste zijn ze van lamsgehakt, maar dat kon ik niet krijgen vanmiddag.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten