vrijdag 16 september 2011

Bulghur met ras el hanout

In het kader van 'je eet eens wat anders': bulghur. Ik had het nog nooit op, maar vind het voor herhaling vatbaar. Samen met de kort gebakken wortel en de olijfolie krijgt het geheel een nootachtige smaak.

- 1 kopje bulghur (Markokaans graanproduct, gewoon bij de super te koop)
- 10 cm prei (ja daar issie weer..), gesnipperd
- 5-10 cm winterwortel, in kleine blokjes
- stuk of 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
- 1 droog worstje (BiFi bijvoorbeeld), in plakjes
- 3 theelepels ras el hanout (Marokaans specerijenmengsel, bij super of toko te koop)
- 1 theelepel gedroogde munt
- zout
- 2 scheutjes olijfolie

Kook de bulghur volgens de gebruiksaanwijzing. Bak de plakjes worst in een klein scheutje olie wat uit. Voeg de ras el hanout toe en laat even meebakken. Voeg dan de prei en wortel toe er roerbak een paar minuten totdat de prei zacht is. Laat de tomaatjes even meewarmen. Meng de bulghur, groenten en munt. Giet er een scheutje olijfolie over en breng op smaak met zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten