maandag 12 september 2011

Mediteraans preitaartje

- 2 plakjes deeg voor hartige taart
- 10 cm dikke prei, in gehalveerde ringetjes
- 50 gram hamblokjes (of restje gehakt)
- 2 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
- 2 theelepels kappertjes
- 2 eieren
- 2 eetlepels kookroom
- 2 eetlepels melk
- 1 theelepel rozemarijn (gedroogd)
- 1 theelepel oregano (gedroogd)
- peper
- 1 eetlepel geraspte kaas

Verwarm de oven voor op 200c. Vet een klein ovenschaaltje in en bekleed met de plakjes deeg. Meng de hamblokjes met de prei, zongedroogde tomaat en de kappertjes, en schep in het ovenschaaltje. Klop de eieren los met de kookroom, melk, oregano, rozemarijn en peper. Giet het eimengsel over het preimengsel en betrooi met de geraspte kaas. Bak in ongeveer 20 minuten bruin en gaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten