- 180 gram dadels, ontpit en in kleine stukjes
- 50 gram boter, op kamertemperatuur
- 100 gram witte basterdsuiker
- 75 gram bruine basterdsuiker
- 2 eieren
- 175 gram zelfrijzend bakmeel
- 30 ml room
- 50 gram suiker
- 2 theelepels stroop
Verwarm de oven voor op 180c. Vet 4 kleine vuurvaste schaaltjes in. Kook de dadels 5 minuten in 30 ml water, en laat afkoelen. Klop de boter met de 2 kleuren basterdsuiker, en meng de eieren, dadels, kookvocht en het bakmeel er door. Schenk het mengsel in de vormpjes en bak de puddinkjes 25-30 minuten. Laat ze even afkoelen en keer om op een bordje. Verwarm de room, overige suiker en de stroop in een pannetje op laag vuur, totdat de suiker is opgelost. Laat nog 3 minuten onder voortdurend roeren zachtjes door koken. Schep de saus over de dadelpuddinkjes.
Dit recept komt uit Elle Eten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten