woensdag 21 september 2011

Chocolade-carameltaart

Ter ere van mijn verjaardag. Let op: snij kleine puntjes want deze taart is mega-machtig!
-          200 gram country cookies
-          180 gram boter
-          500 gram pure chocolade
-          500 ml slagroom
-          2 eetlepels suiker
-          1 blik gezoete, gecondenseerde melk (Jumbo of toko)
-          4 eetlepels stroop
-     1 eetlepel cacao
-          Plastic folie
Verkruimel de koekjes in de keukenmachine, of stop ze in een plastic zak, knoop deze zonder lucht erin dicht, en sla met iets zwaars op de koekjes totdat het kruimels zijn. Smelt 75 gram boter in de magnetron, en meng met de koekkruimels. Bekleed een taartvorm met plastic folie en laat de folie royaal overhangen aan de randen. Giet de kruimels in de taartvorm, en maak m.b.v. de knokkels van je handen een stevig aangedrukte taartbodem (zonder opstaande rand).  Smelt de resterende boter in een pannetje op laag vuur. Voeg de gecondenseerde melk en de stroop toe, en laat onder voortdurend roeren nog een minuut of 10 zachtjes pruttelen (goed opletten dat het mengsel niet aanbrandt!).  Giet het caramelmengsel op de taartbodem en zet in de koelkast. Smelt de chocolade in de magnetron. Klop de slagroom met suiker stijf en spatel de gesmolten chocolade er doorheen. Schep het chocolademengsel in de vorm, strijk de bovenkant zo glad mogelijk, en vouw de overhangende folie netjes over de bovenkant. Laat de taart 5 uur opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de vorm en verwijder de folie. Bestuif de bovenkant van de taart m.b.v. een zeefje met cacao.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten