woensdag 31 augustus 2011

Rode kool salade met peer en amandel

Recept van Dorien! Lang niet zo iets heerlijks gegeten.. Mijn versie was minder goed uitgepakt dan die van haar, omdat ik de rode kool te lang had gestoofd.

- 2 scheutjes zonnebloemolie
- 1 el blanke amandelen
- 100 g verse rode kool in zeer dunne reepjes
- 1/2 zoete peer, klokhuis verwijderd
- 1/2 rode ui, fijn gesnipperd
- 21/2 el rode wijnazijn
- 1/2 el olijfolie
- 60 g verse geitenkaas (zonder het welbekende lekkere randje)

- Magnetron folie
- Grillpan

1. In de zonnebloemolie amandelen bakken en daarna laten afkoelen
2. Was de koolreepjes en laat ze uitlekken. Doe ze in een magnetronschaal dek af met de folie en verwarm 2 min op 800 watt in de magnetron
3. Schil de peer en snijd ik 3 plakken. Gril de peer 4 min aan allen kanten in een grillpan met de zonnebloemolie
4. Meg de afgekoelde kool met de ui, de rode wijnazijn en de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep de kool op een bord, verkruimel de geitenkaas er over en bestrooi met amandelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten