Met dank aan Mark en Allerhande voor het auberginerecept.
- 1/2 aubergine, in plakken
- zout
- 2 theelepels (witte wijn) azijn
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gedroogde munt (of liever nog een eetlepel fijngesneden verse munt)
- flinke eetlepel Griekse yoghurt
- 3 plakjes zachte geitenkaas (kleine plakjes, van een rolletje)
- 3 plakjes flinterdunne rauwe ham
- 3 tomaatjes, in partjes
- 1/2 rode paprika, in halve reepjes
- verse kruiden (peterselie, basilicum, munt)
- scheutje olijfolie
Verwarm de oven voor op 200c. Bestrooi de aubergineplakken aan beide kanten ruim met zout, en laat ze 15 minuten uitlekken in een vergiet. Het zout zorgt er voor dat het bitterse sap uit de aubergine wordt getrokken. Wikkel de plakjes geitenkaas in een plakje rauwe ham. Leg een stukje bakpapier in een overvast schaaltje (of vet in) en bak de geitenkaaspakketjes hierin in ongeveer 10 minuten in de oven. Meng de tomaat, paprika, olie, kruiden en olijfolie. Spoel de aubergine goed af, en dep droog. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, en bak de plakken aan beide zijden bruin. Voeg halverwege de azijn toe (gaat erg sissen!). Laat de aubergineplakken even goed uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met de munt.
Serveer de aubergineplakken met de yoghurt, samen met de geitenkaasjes en de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten