Ouh baby yeah baby do we have new favourite :)
Iemand in MasterChef deed lycees in een (heel ingewikkelde) curry, en dat leek me wel wat. En het was wat!
- kopje rijst (of 1 bakje 'luie' rijst)
- 2 kleine scheutjes zonnebloemolie
- 1 kipfilet, in blokjes
- 1/4 ui of een half sjalotje, gesnipperd
- 1 eetlepel rode curry pasta
- 1 grote eetlepel (Griekse) yoghurt
- stuk of 6 lychees (uit blik)*
- 3 eetlepels van het 'lycheewater' uit blik*
- 150 gram sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
- 1/2 teentje knoflook, geperst
- theelepel citroensap
- theelepel gedroogde munt (of eetlepel verse munt, fijngesneden)
- eetlepel verse peterselie, fijngesneden (of theelepel gedroogd)
- peper en zout
Kook de rijst volgens de verpakking. Kook de boontjes in een laagje water beetgaar (5 tot 8 min.) Bak de kipfiletstukjes in 1 scheutje hete olie. Voeg de ui en currypasta toe en bak even mee. Voeg dan de yoghurt, de lychees, het lycheewater en een scheut water toe. Draai het vuur laag en laat een minuut of 5 pruttelen. Giet de boontjes af en spoel met koud water. Meng de knoflook, citroensap, klein scheutje olie, munt, peterselie en peper en zout naar smaak door de boontjes. Serveer de rijst met de lycheecurry, met de salade er naast.
* Je kunt ook verse lychees gebruiken, voeg dan i.p.v. het water uit blik 3 eetlepels water en een theelepeltje suiker toe.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten