- 3 kleine of twee grote eieren
- 100 gram chorizo, in blokjes
- klein sjalotje of kwart ui, gesnipperd
- 1/2 teen knoflook, geperst
- 1/2 paprika, in blokjes
- 1 grote tomaat, pitjes verwijderd, vruchtvlees in blokjes
- 1 aardappel, geschild en in plakjes
- gedroogde rode peper
- 1/2 theelepel rozemarijn
- 1/2 theelepel tijm
Kook de plakjes aardappel in een beetje water met zout in 10 minuten bijna gaar. Bak op laag vuur de chorizo in een klein koekenpannetje, en voeg de ui en knoflook toe als er voldoende vet uit is gebakken. Bak totdat alles goudbruin is, en voeg dan de aardappel, tomaat, paprika, rode peper, rozemarijn en tijm toe en bak 5 minuten mee. Klop de eieren los en giet in het pannetje. Duw eventueel uitstekende aardappel onder het ei. Bak de tortilla op laag vuur totdat de bovenkant (bijna) gestold is, draai dan om m.b.v. een deksel en bak ook de andere kant bruin. Ik heb er sla met komkommer, verse kruiden (peterselie en basilicum), olie, azijn, zout en vers gemalen peper bij gegeten. De tortilla is koud minstens zo lekker (lunch voor morgen?)!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten