maandag 11 juli 2011

Pasta met saus van Fourme d'Ambert en champignons

- 100 gram pasta
- 50 gram Fourme d'Ambert of andere blauwe kaas, in brokjes
- 150 gram champignons, in vieren
- klein sjalotje of kwart kleine ui, gesnipperd
- 2 cupjes koffiemelk
- kneepje citroensap
- scheutje water
- vers gemalen zwarte peper
- olie

Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing. Verwarm een klein scheutje olie in een koekenpan en fruit het uitje. Schep de ui uit de pan op een bord. Verhit de pan dan op hoog vuur en bak de champignons onder voortdurend roeren totdat ze mooi bruin zijn en een piepend geluid maken. Schep de champignons ook op het bord. Draai het vuur heel laag en smelt de kaas met de koffiemelk, water, peper en wat citroensap (helpt de saus glad te maken). Giet de pasta af, voeg de champignons en de ui toe in de pastapan en roer even goed door op matig vuur (zodat alles weer warm is). Doe pasta op een bord en giet de saus er over.

Dit gerecht is absoluut lekkerder met meer kaas en room i.p.v. koffiemelk, maar voor de doordeweekse maandag is dit een aardig alternatief. En ik doe dwars vandaag: geen extra groenten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten