zaterdag 9 juli 2011

Aioli

- 4 tenen knoflook, geperst
- 2 verse eieren
- snuf zout
- 200 ml olie (liefst een mengsel van zonnebloem- en olijfolie, alleen olijfolie maakt de aioli wat bitter)
- kneepje citroensap

Scheidt de eieren, je gebruikt alleen de dooiers. Meng de knoflook met het zout, maal eventueel nog wat verder fijn in de vijzel. Doe de eidooiers in een kommetje, samen met de knoflookpasta. Voeg een heel klein scheutje olie toe, en roer met een houten lepel tot de olie is opgenomen. Herhaal dit met de rest van de olie totdat je een mooie zachtgele aioli hebt. Breng op smaak met een kneepje citroensap.

Laat je niet verleiden tot a. alle olie in een keer toevoegen of b. de staafmixer gebruiken, want dan zal de mayonaise niet goed binden. Overigens is het echt zo klaar hoor!
Dek eventueel af met een stukje plasicfolie direct op de aioli om velvorming te voorkomen. In de koelkast maximaal 2 dagen houdbaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten