Een koelkast en vriezer vol restjes...
- 1 visfilet (stevige witvis) in blokjes
- 1 sjalotje of halve kleine ui, gesnipperd
- stukje prei, in ringetjes
- paar champignons, in vieren
- blokjes diepvriesspinazie (ongeveer een mok vol)
- 1/2 cm verse gember (nouja, vers: ik heb stukjes in de vriezer), geschild en fijngesneden
- 1 koffielepel groene (Thaise) currypasta
- 2 blokjes kokosmelk (ik heb kokosmelk ingevroren in een ijsblokjesvorm)
- 1 eetlepel yoghurt
- 1 theelepel gedroogde sereh (citroengras)
- kneepje limoensap (of citroensap)
- kopje rijst (of, my favourite: bakje 1-minuutrijst :)
- olie
Als je ouderwetse rijst gebruikt: kook volgens verpakking. Ontdooi eventueel de vis en snij de vis in blokjes. Verwarm de olie en bak de sjalot, prei en champignons bruin. Voeg de vis en de gember toe en bak even mee. Dan de spinazie (hoeft niet eerst ontdooid te worden), de currypasta, de sereh en de kokosblokjes toevoegen. Als de kokos is gesmolten en de spinazie warm is yoghurt en limoensap toevoegen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten