zondag 24 juli 2011

Keema Kerrie (Indiase chili con carne)

Wilde vanavond eigenlijk chili con carne maken, maar toen liep ik tegen een recept voor Keema Kerrie aan. Hierbij mijn versie!

- 1 sjalot, gesnipperd
- 1 teen knoflook, geperst
- 100 gram gehakt
- 1/2 eetlepel kerriepoeder/garam masala
- 1/2 theelepel kurkuma (koenjit)
- 1/2 theelepel gemberpoeder
- 1/2 theelepel korianderzaadjes, gevijzeld (of korianderpoeder)
- 1/2 theelepel gemalen gedroogde rode peper
- 2 tomaten, in blokjes
- halve rode paprika, in stukjes
- half kopjes diepvries tuinerwten
- 1,5 eetlepel ketchup (liever 1 eetlepel tomatenpuree, maar dat had ik niet in huis)
- 6 eetlepels kokosmelk
- eetlepel citroensap
- zout
- olie

Verhit een klein beetje olie in de pan en fruit de sjalot en knoflook. Bak het gehakt mee tot het rul is en voeg de specerijen toe. Bak even mee. Voeg dan de tomaten, paprika, tuinerwten, tomatenketchup/puree en kokosmelk toe. Laat het geheel een minuut of 10 zachtjes pruttelen en breng op smaak met zout en flink wat citroensap.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten