woensdag 22 juni 2011

Yellow greens met cajun-kipnuggets

Na het uitgebalanceerde maal van maandag een groenteboost met een fasfood-tintje op dinsdag.. Overigens was 2 mailkolven wat veel van het goede...

- 1 of 2 maiskolven
- 1 kipfilet, in gehalveerde repen
- 1 ei
- 3 eetlepels bloem
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel cajunkruiden, of:
   - 1 theelepel zout
   - 2 theelepels paprikapoeder
   - 1 theelepel cayennepeper
   - 1 theelepel zwarte peper
   - 1 theelepel oregano
   - 1 theelepel tijm
   - 3/4 teen knoflook
- olie

Sausje:
- 1 eetlepel griekse yoghurt of (demi) creme fraiche
- theelepel bieslook
- 1/3 teen knoflook
- peper/zout

Stoom de maiskolven in 15 minuten gaar in een stoomdoos in de magnetron, of kook ze in 20 minuten gaar in een pan met water en zout.
Zet drie schaaltjes/diepe borden klaar. Meng de kruiden, knoflook en zout (of de kant-en-klare cajunkruiden) met het paneermeel in een schaaltje. Klop het ei los in een tweede schaaltje, en doe de bloem in het derde schaaltje. Haal de kipfiletnuggets eerst door de bloem, dan door het ei, dan door het gekruide paneermeel. Laat de olie goed heet worden en bak de nuggets tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn (gaat best snel). Laat uitlekken op keukenpapier.
Meng de ingrediënten voor het sausje.



- 1 teentje knoflook, geperst

Geen opmerkingen:

Een reactie posten