maandag 6 juni 2011

Spaghetti frittata

Omelet meets pasta!

Voor de grote honger:
- 50 gram spaghetti
- 2 eieren
- 2 cupjes koffiemelk (of evenveel melk)
- 2 eetlepels geraspte (parmezaanse) kaas
- 2 eetlepels verse kruiden (basilicum!, bieslook, salie) of de helft gedroogd
- peper en zout
- 2 plakjes rauwe ham
- ongeveer 10 cherrytomaatjes/romaatjes
- scheutje olie

Kook de spaghetti volgens verpakking beetgaar. Klop de eieren los in een kom, en voeg de (koffie)melk, geraspte kaas, kruiden en flink peper en zout toe.
Scheur de ham in stukjes (snijden gaat altijd zo moeilijk bij rauwe ham) en voeg toe aan eimengsel.
Snij de tomaatjes door midden.

Giet de pasta af, en meng door het eimengsel. Verwarm de olie in een klein koekepannetje (of vuurvast schaaltje), doe eerst de tomaten in de pan en schenk dan het ei-spaghettimengsel er over heen. Bak op laag vuur +/- 5 minuten todat het ei is gestold. Keer de frittata dan met behulp van een deksel of snijplank en bak ook de andere kant nog een paar minuten. De frittata voelt stevig aan als ie gaar is.



* Dit is echt een basisrecept. Je kunt alles in de frittata mikken: courgette, gehakt, champignons, ui, prei, garnalen, broccoli etc. Rauw vlees/vis en harde groenten wel even voorbakken/koken.
Ik heb 'm vandaag met champignons en ui gemaakt, en er sla met tomaat bij gegeten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten