vrijdag 10 juni 2011

Nog een pasta met gamba's

Aangezien ik ze nu toch in huis heb, nog maar een pastaatje met gamba's:

Pasta met gamba's, paprika en rode pesto
(met dank aan Lisette voor de inspiratie)

- kwart zak gamba's/scampi's (+/- 125 gram
- een halve grote rode paprika, in stukjes gesneden
- 2 tomaten (in kwarten) of een stuk of 6 cherrytomaatjes (gehalveerd)
- een eetlepel rode pesto
- teentje knoflook, geperst
- scheutje olijfolie
- naar smaak (chili)peper en zout
- eventueel geraspte parmezaanse kaas en verse basilicum
- flinke hand pasta

Zet de gesneden tomaten met de snijkant boven in een overschaaltje of op de bakplaat in een lauwwarme oven (80c ofzo) en laat ze warm worden (kan ook in de pan maar dan vallen ze zo uit elkaar). Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking, in gezouten water.
Verwarm de olie in de wok en bak de knoflook zachtjes. Voeg de paprika toe, bak zachtjes 5 minuten mee. Voeg dan ook de gamba's of scampi's toe, zet het vuur iets hoger en bak totdat ze mooi roze zijn.
Giet de pasta af, voeg het paprika/gamba-mengsel toe, roer de rode pesto er door en schik de tomaten er op. Op smaak brengen met zout en (chili)peper, en eventueel garneren met basilicum en parmezaanse kaas.


Zoals je ziet steaming hot!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten