maandag 13 juni 2011

Goulash

Na een paar dagen genoten te hebben van moeders goede zorgen na mijn oogoperatie, staat er nu een pannetje goulash op het vuur. Omdat stoofvlees best veel tijd kost, maak ik altijd meerdere porties tegelijk (2 à 3 porties, als je er nog groenten bij maakt kun je er 3x van eten).
-          500 gram stoofvlees (runderriblappen/sucadelappen) in blokjes
-          1 eetlepel bloem
-          1 grote ui, in stukjes
-          2 paprika’s, in stukjes
-          1 teentje knoflook, in stukjes
-          1 eetlepel tomatenpuree
-          1 eetlepel paprikapoeder
-          Flinke snuf cayennepeper
-          Half theelepeltje suiker
-          Zout
-          2 klontjes boter
-          Halve liter warme kippenbouillon van een blokje
-          1 laurierblaadje
-          Eetlepel peterselie
-          Eetlepel yoghurt
Klontje boter bruin laten worden in braadpan en vlees bruin bakken. Bloem er door roeren en even mee bakken. Vlees uit pan nemen, klontje boter toevoegen en ui en knoflook even fruiten. Paprika en vlees toevoegen, paprikapoeder, cayennepeper, tomatenpuree, suiker, zout, laurierblaadje en 3/4 van de bouillon toevoegen. Geheel aan de kook brengen en dan het vuur laag draaien. Met deksel op de pan minimaal 3 uur zachtjes laten sudderen. Ik zet de kookwekker iedere keer op 30 minuten, en ga dan even kijken. Even doorroeren, en eventueel tegen het einde van de kooktijd een beetje bouillin toevoegen. Het laatste half uur de deksel schuin op de pan leggen, zodat de goulash nog wat indikt. Als laatste de peterselie er door roeren.
Serveren met een lepel yoghurt en aardappels, rijst of – mijn absolute favoriet- pasta. Lekker met gebakken champignons of boontjes.

*met dank aan Dorien voor het typen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten