woensdag 18 september 2013

Pittige kip met cashewnoten

Potverdorie dat was lekker zeg!

- 1 kipfilet, in blokjes
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- 1 eetlepel zoute sojasaus
- 1 cm verse gember, fijngesneden
- 3/4 rode peper, zonder zaadjes, gesnipperd
- paar (!) druppeltjes sesamolie
- 1/2 theelepeltje suiker
- theelepel olie

- handje sperziebonen, schoongemaakt en in stukjes
- handje peulen, schoongemaakt en in stukjes
- flinke hand champignons, schoongemaakt en gehalveerd
- 2 eetlepels cashewnoten
- 1 bosuitje, in ringetjes

Meng de sojasauzen, gember, rode peper, sesamolie, suiker, tomatenpuree en olie. Marineer hierin de kip, minimaal een uur maar liever een nacht. Blancheer de peultjes (kort) en de sperziebonen (iets langer) totdat ze half gaar zijn en giet af. Bak de kip in de marinade. Voeg als de kip bijna gaar is de champignons toe en bak even mee. Voeg dan de cashewnoten en een scheut water toe en laat alles een minuut of 5 zachtjes inkoken. Meng tot slot de boontjes, peulen en de bosui er door.

Ik had genoeg aan deze enorme bak groente met kip en noten, maar je kunt er rijst bij eten ;-)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten